• 020-4825798
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Project Bussum

Spotlight

Villa in Bussum voorzien van 11 PVT-panelen, 3 Triple Solar warmtepomp en 300 liter boiler.

Gebatec is benaderd door de bewoners van een prachtige rijksmonumentale villa, gebouwd in 1934 en ontworpen in de stijl van de Delftse school door de architect F.A. Eschauzier, met de wens om de woning minder afhankelijk van gas als warmtebron te maken. Om aan deze wens te voldoen, heeft Gebatec drie Triple Solar PVT-warmtepompen en 11 PVT-panelen geïnstalleerd.

De Triple Solar warmtepompen worden gebruikt om efficiënt warmte uit de omgeving te halen voor zowel verwarming als koeling van de woning. Daarnaast genereren de 11 PVT-panelen zowel elektriciteit als warmte door de combinatie van zonnecellen en een thermische wisselaar.

Het bestaande boilersysteem in de woning is vervangen door een nieuwe boiler met een capaciteit van 300 liter en twee wisselaars. Dit nieuwe systeem maakt gebruik van zowel de warmtepompen als de PVT-panelen als warmtebronnen.

Vanwege de noodzaak om de PVT-panelen te verdelen over twee niet-aangrenzende dakdelen, is ervoor gekozen om de bekabeling en het leidingwerk deels ondergronds te laten lopen.

Om de zonne-energie optimaal te benutten, is er een SolarEdge omvormer geïnstalleerd, samen met 11 optimizers die het vermogen van de zonnepanelen optimaliseren.

Gedurende de zomermaanden kan het systeem eventueel ook zorgdragen voor de verwarming van het zwembad.

Met deze duurzame energievoorzieningen kan de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen worden verminderd en kan een meer milieuvriendelijke woning worden gerealiseerd.

Wij zijn erg blij dat we ons rijksmonument, waarvoor de mogelijkheden tot verduurzaming beperkt zijn, op deze wijze toch flink hebben kunnen verduurzamen en nu veel minder aardgas gaan gebruiken. Gebatec heeft hierbij uitstekend advies, maatwerk en vakwerk geleverd. Een deskundig bedrijf met een prettige, servicegerichte insteek, ook ná oplevering
Opdrachtgever

Verlaag uw gasverbruik en maak een duurzame keuze!

Gebatec


Gebatec is een technisch installateur met 30 jaar ervaring en een specialisme in de verduurzaming van woningen met en de installatie van PVT-panelen en warmtepompen.

Triple Solar Gold Partner
InstallQ

Telefoon: 020-4825798
E-mail: info@gebatec.nl
Website: www.gebatec.nl

KvK: 34303028
BTW: NL8195.20.512.B01
IBAN: NL45RABO0314080201
BIX: RABONL2U