• 020-4825798
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Subsidie, BTW en financiering

Subsidie & BTW

Met een PVT-warmtepompsysteem haal je een totaaloplossing in huis voor een aardgasvrije woning met een stabiele energievoorziening in elk jaargetijde. Hier is wel een investering voor nodig. Hieronder bieden we inzicht in de bestaande subsidies en BTW teruggave.

ISDE subsidie voor warmtepomp
Voor zowel bedrijven als particulieren is het mogelijk om subsidie te krijgen voor een warmtepomp. Dit kan alleen als de warmtepomp is geinstalleerd in een woming met een bouwjaar voor 2019, of als je kan aantonen dat de omgevingsvergunning voor 1 juli 2018 is aangevraagd.

Het gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de Rijksdient voor Ondernemend Nederland (RVO). Het subsidiebedrag voor een 3kW PVT-warmtepomp is vanaf € 4.200,00. Bekijk hier het subsidiebedrag voor jouw warmtepomp.

Een subsidie aanvragen is vaak lastig en tijdrovend. Wil je er zeker van zijn dat de subsidie wordt toegekend? De Centrale verzorgt aanvragen ISDE, EIA, SDE++ en BOSA. Direct subsidie aan laten vragen door De Centrale? Klik hier voor particulieren en zakelijk.
SDE++ subsidie bij grootschalige toepassing PVT-panelen
Lokale subsidie
BTW-teruggave

Financiering

Er zijn verschillende mogelijkheden om het PVT-warmtepompsysteem te financieren. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende duurzaamheidsleningen. Bekijk via de Energiesubsidiewijzer voor welke financieringsmogelijkheden je in aanmerking kan komen.
Extra hypotheek

Banken bieden de mogelijkheid om een extra hypotheek te verstrekken wanneer je een huis koop met de mogelijkheid om te besparen op energie. Met de besparing op je energierekening kan je bijvoorbeeld een deel van de extra hypotheeklasten betalen.

Voor een Nul Op De Meter-woning waarbij een huishouden dezelfde hoeveelheid of minder energie verbruikt dan het huis zelf opwekt, is er nog extra ruimte. De voorwaarden verschillen per bank.

Energiebespaarlening
Restauratiefonds
subsidie-btw.png

Verlaag uw gasverbruik en maak een duurzame keuze!

Gebatec


Gebatec is een technisch installateur met 30 jaar ervaring en een specialisme in de verduurzaming van woningen met en de installatie van PVT-panelen en warmtepompen.

Triple Solar Gold Partner
InstallQ

Telefoon: 020-4825798
E-mail: info@gebatec.nl
Website: www.gebatec.nl

KvK: 34303028
BTW: NL8195.20.512.B01
IBAN: NL45RABO0314080201
BIX: RABONL2U